Skip to main content

Ouderenzorg

Ouderen van nu zijn vitaler en leven langer, ook met chronische ziekten. Zij willen en kunnen langer zelfstandig zijn dan de ouderen van een generatie geleden.
Zij willen meer regie houden op hun leven. Als ouderen van nu zorg nodig hebben, willen zij dat de zorg hen ondersteunt om hun eigen dingen te blijven doen en zo veel mogelijk zelfredzaam te blijven.

Meer informatie

Waarvoor kunt u bij ons terecht

Uw huisarts kan u verwijzen naar PlusPunt Ouderenzorg voor een geriatrisch onderzoek. Dit onderzoek is bedoeld voor oudere patiënten die last hebben van meerdere complexe aandoeningen. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen.

Op het PlusPunt Ouderenzorg brengen we uw aandoeningen en problemen in kaart. Daarbij wordt ook gekeken wat de gevolgen daarvan zijn op de kwaliteit van uw leven. De bevindingen van dit onderzoek bespreken we met u en uw eventuele mantelzorger. Uw huisarts ontvangt een verslag van dit onderzoek en van de door onze specialist gegeven adviezen.

Het onderzoek vindt in principe plaats bij PlusPunt Medisch Centrum. Indien dit niet mogelijk is, kan het onderzoek ook bij u thuis plaatsvinden.

Hoe ziet het onderzoek eruit?

Bij het geriatrisch onderzoek ziet u eerst de gespecialiseerd verpleegkundige, gevolgd door de klinisch geriater of specialist ouderengeneeskunde. Tijdens uw bezoek vindt er een lichamelijk onderzoek plaats, doet u een aantal testen en bespreken we met u uw medicatie en thuissituatie. Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 2 uur.

Huisbezoek

Voor veel ouderen in een kwetsbare positie is een onderzoek op de locatie van PlusPunt Medisch Centrum erg belastend.
Daarom is het ook mogelijk dat een specialist van PlusPunt u thuiskomt onderzoeken. Prettiger voor u en extra informatief voor onze specialist.

Onze specialisten

Drs. J. Bussemaker

Specialist Ouderengeneeskunde

BIG: 69038388301

Dr. E. Castro

Geriater

BIG: 59918750001

Mw. M. Gillesen

Geriatrisch verpleegkundige

BIG: 19053699130

Drs. F. Guldemond

Kaderhuisarts Ouderengeneeskunde

BIG: 59021263401

Rob van Bree

BIG: 69917810230

Tessa Kilkens

Tessa Kilkens

BIG: 49065722601

Wendy Beks

Wendy Beks

BIG: 99912512801

Sjef Lebond

BIG: 39924257281

Drs. L. Maas

Specialist Ouderengeneeskunde

BIG: 39037988301

Mw. Maas

Verpleegkundig Specialist

BIG: 899147602301

drs. J. Pleunis

Kaderhuisarts ouderengeneeskunde

BIG: 49059074601

Niet verschijnen

Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Hiermee gaat onnodig veel tijd verloren. Immers er is op uw komst gerekend!

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen?

Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval tenminste 24 uur van tevoren en geef door dat u niet kunt komen. Een andere patiënt kan dan uw plaats innemen.

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt?

U krijgt een rekening bij niet verschijnen zonder bericht. De hoogte van de rekening is afhankelijk van de afspraak die vervalt. Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd een van onze medewerkers aanspreken of contact opnemen via ons algemene nummer: 045-7470030.

Wat zeggen patiënten over PlusPunt Medisch Centrum?

Prettig gesprek, genoeg tijd voor de patiënt