Over Ons

Bij PlusPunt Medisch Centrum werken huisartsen en medisch specialisten nauw met elkaar samen. Ons doel? De juiste zorg op de juiste plaats bieden. Voor een aantal onderzoeken en behandelingen is een bezoek aan een ziekenhuis immers niet noodzakelijk. Minder ernstige klachten, die tóch specialistische aandacht nodig hebben, kunnen ook buiten het ziekenhuis onderzocht en behandeld worden. Dat is precies wat we doen bij PlusPunt Medisch Centrum. Huisartsen en specialisten bundelen hun krachten zodat u snel de zorg krijgt die u nodig heeft!

De + van PlusPunt
PlusPunt Medisch Centrum biedt:

Snelle diagnose en behandeling

De medisch specialist neemt eerst uw klachten met u door en laat eventueel onderzoek direct uitvoeren. Daarna volgt een behandelvoorstel. Uw huisarts krijgt dit samen met de resultaten van het onderzoek dezelfde dag te horen, waarna we in overleg een behandelplan opstellen. In de meeste gevallen volstaat één bezoek aan PlusPunt Medisch Centrum voor diagnose en (eventuele) behandeling van uw klacht.

Meerdere specialismen onder één dak

Bij PlusPunt Medisch Centrum werken veel medisch specialisten van Zuyderland Medisch Centrum. Hierdoor hoeft u in veel gevallen niet meer naar het ziekenhuis voor onderzoek, advies of behandeling van uw klachten.

Onze specialismen:

  • Cardiologie
  • Dermatologie
  • Keel, Neus en Oor geneeskunde
  • Kleine chirurgie
  • Interne geneeskunde
  • Gynaecologie
  • Orthopedie
  • Ouderenzorg

 

Wij breiden het aantal specialismen steeds verder uit. Op de website staat hier het actuele aanbod.

Meestal geen eigen risico

Uw bezoek aan PlusPunt Medisch Centrum wordt door alle zorgverzekeraars vergoed. De enige voorwaarde is dat u een medische indicatie heeft en door uw huisarts bent verwezen. Behandelingen bij PlusPunt Medisch Centrum zijn vrijgesteld van eigen risico. Alleen voor enkele onderzoeken is dat niet het geval.

Korte wachttijden

Een afspraak bij PlusPunt Medisch Centrum is zó gepland. U kunt doorgaans binnen een week bij ons terecht. Ook tijdens uw bezoek zorgen we ervoor dat u niet lang hoeft te wachten. Alle onderzoeken en behandelingen voeren we binnen één dagdeel uit.

Hoge kwaliteit van zorg

Bij PlusPunt Medisch Centrum bieden we u de expertise van de medisch specialist onder regie van de huisarts. We onderzoeken u met de meest moderne apparatuur. Daardoor kunnen we u laagdrempelig de best mogelijke zorg bieden. Onze hoge kwaliteit van zorg leidt al jaren tot zeer grote tevredenheid onder patiënten.

Persoonlijk en dichtbij

Wij bieden specialistische zorg buiten de ziekenhuismuren. Dat stralen we ook uit in ons centrum. Het is er huiselijk en comfortabel. Ook al gaat het snel bij PlusPunt Medisch Centrum, we nemen altijd tijd voor u!

Betrokkenheid van de huisarts

Uw huisarts vervult een sleutelrol bij PlusPunt Medisch Centrum. Hij of zij verwijst u naar ons. Na uw bezoek aan PlusPunt Medisch Centrum, krijgt de huisarts te horen hoe u het beste geholpen kan worden. Uw huisarts is en blijft dus betrokken. U kunt ook altijd bij hem of haar terecht met vragen.

MijnZorg

PlusPunt Medisch Centrum is een initiatief van Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg en Zuyderland Medisch Centrum en onderdeel van de proeftuin MijnZorg. Dit samenwerkingsverband is sinds 2012 het vliegwiel voor innovaties in de zorg in Oostelijk Zuid-Limburg. Inzet is de zorg in de regio goed, betaalbaar en toegankelijk te houden.

Meer informatie over MijnZorg: www.mijnzorg-ozl.nl

Contact

Roda J.C. Ring 21
6466 NH Kerkrade
045-7470030
pluspuntmc@ezorg.nl

PlusPunt Medisch Centrum is een initiatief van: