Vergoedingen

Uw bezoek en behandeling aan PlusPunt Medisch centrum wordt door alle zorgverzekeraars vergoed.
De enige voorwaarde is dat u een medische indicatie heeft en door uw huisarts bent verwezen.

Omdat PlusPunt Medisch centrum een samenwerkingsverband is tussen Zuyderland en HuisartsenOZL valt de door ons geboden zorg binnen de basiszorg en is het grootste gedeelte hiervan vrijgesteld van eigen risico:

Voor de consulten en ingrepen bij de KNO, dermatologie, kleine chirurgie en interne geneeskunde en ouderenzorg wordt uw eigen risico niet aangebroken.
Bij een consult gynaecologie ontvangt u een rekening voor materiaalkosten van een evt. geplaatst spiraal, implanon of pessarium (als u deze niet vooraf bij de apotheek heeft opgehaald). Voor orthopedie betaalt u alleen voor de diagnostiek (echo) eigen risico (€40 voor echo knie en €50 voor echo schouder) .

Voor de cardiologie zijn de volgende tarieven* vastgesteld, waarvan voor een gedeelte wel een eigen risico geldt:

Niet verschijnen

Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Hiermee gaat voor de specialist, personeel en voor PlusPunt onnodig veel tijd verloren. Immers er is op uw komst gerekend!

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen?
Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval ten minste 24 uur van tevoren en geef door dat u niet kunt komen. Een andere patiënt kan dan in uw plaats gepland worden.

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt?
U krijgt een rekening bij niet verschijnen zonder bericht. De hoogte van de rekening is afhankelijk van de afspraak die vervalt. Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd een van de PlusPunt medewerkers aanspreken of contact opnemen via ons algemene nummer: 045 – 747 00 30

Contact

Putgraaf 210
6411 GT Heerlen

T 045 747 0030
F 045 747 0102

PlusPunt Medisch Centrum is een initiatief van: